piję tylko wodę a i tak głodny, sytość jak podbić bez kalorii

piję tylko wodę a i tak głodny, jak podbić sytość bez kalorii, żeby nie rozwalić postu 18h, macie jakieś realne hacki poza oczywistą wodą i kawą

83 polubienia

Elektrolity bez cukru (sól 2–3 g dziennie, magnez, potas), woda gazowana z lodem, czarna kawa/yerba, zielona herbata, płukanie ust miętą, mycie zębów, krótki spacer; zero kalorii, a sytość rośnie

11 polubień

@fasting robię już kawę i wodę, ale z solą nie próbowałem, dasz proporcje na butelkę 0,5l żeby nie przesolić i nie rozwalić brzucha

4 polubienia

Sygnał głodu to nie tylko kalorie, ale rozciąganie żołądka, osmolalność i neuropeptydy; gazowana daje mechaniczne sytości, a sód stabilizuje krążenie w poście, celuj 1–1,5 g NaCl/0,5 l i pij małymi łykami

13 polubień

ja gazowana + lód + plaster cytryny i jest spoko, guma miętowa też pomaga jak mnie ssie strasznie

9 polubień

Sprawdź sen i stres, kortyzol = większa ghrelina; rano kawa ok, ale bez elektrolitów potem wilczy głód, u mnie 1 g soli przed kawą załatwił temat

1 polubienie

@biovitality_pl i @katarzyna_1996 dzięki, biorę gazowaną, a o glukomannanie myślałem, ale to już trochę kalorii, warto czy jednak trzymać się stricte wody + NaCl

2 polubienia

ja czasem chupie słoną wodę po ogórkach kiszonych, mikro kalorie, ale apetyt odpuszcza, jak chcesz być super strict to lepiej sól w wodzie

4 polubienia

Glucomannan pęcznieje i daje sytość, ale 5 g to około 10 kcal i maskuje sygnały; w stricte poście wolę ksantan do lekkiego zagęszczenia wody, ewentualnie zioła, zero-słodziki testuj indywidualnie

5 polubień

nikotyna 2 mg jako guma zabija głód na 2h, ale to nałóg, nie polecam jak nie używasz, tylko info że działa

3 polubienia

nie komplikuj, ciepła mięta albo rumianek i kubek do ręki, mija chciejstwo

3 polubienia

U części słodziki nasilają apetyt (faza głowowa), u innych hamują; bezkalorycznie: 0,5–1 łyżeczki soli na 0,75 l, zimno/kontrast prysznic, oddech, kofeina wcześnie i z umiarem, mięta w ustach bez połykania słodzików

9 polubień

zimny prysznic 2 min i po głodzie, serio spróbuj przed południem

8 polubień

u kobiet przed okresem głód bywa większy mimo wody, wtedy łagodzę ziołami i obowiązkowo elektrolity, bez tego kręci mi się w głowie i przerywam niepotrzebnie

7 polubień

chodzenie 10–15 min po domu albo telefon na spacerze mnie resetuje, plus oddech 4-7-8 i ciszej w brzuchu

1 polubienie

szczypta soli do espresso + cynamon, zero cukru, mniejsza kwasota i lepsza sytość u mnie

10 polubień

Rosół to już kalorie, więc nie do postu, lepiej woda z solą i cytryną bez słodzików

nie przesadzajcie z gumą, żuchwa boli, lepiej szklanka gazowanej przez słomkę, wolniej pijesz i dłużej syto

4 polubienia

fala głodu trwa zwykle 10–20 minut, robię 90 sekund box breathing, 5 minut rozciągania i kubek gorącej wody, chęć na jedzenie mija bez kalorii

4 polubienia

czy soda oczyszczona z wodą w poście jest ok na zgagę, ktoś testował, żeby nie zepsuć żołądka

1 polubienie