mikroprzerwy 2 min co godzinę, ktoś ma budzik

Czy ktoś używa mikroprzerw 2 min co godzinę i ma budzik, który nie wkurza? Szukam prostego rozwiązania na telefon albo zegarek, najlepiej darmowe i ciche.

111 polubień

U mnie działa zwykły alarm w Androidzie co 60 min, dźwięk minimalny, wibracje delikatne, spoko, polecam serio.

1 polubienie

Dzięki @urbanska28, spróbuję, tylko czy da się ustawić 2 min od razu, bez klikania?

10 polubień

Stosuję Pomodoro 50/10 i dodatkowy mini alarm 2 min na oczy, działa git.

10 polubień

ok @krol13, 2 min na oczy brzmi sensownie, dzięki! bardzo

2 polubienia

Ja mam Shortcut na iPhone: o pełnej godzinie wibruje i mówi pij wodę i wstań, potem dwie minuty timera, działa.

5 polubień

u mnie bez budzika, patrze w okno 2 min co godz, starcza

10 polubień

Na Windows zrobiłem skrypt w PowerShell, odpala toast co 60 min i startuje timer 120 sekund; skrót w autostarcie, zero zbędnych aplikacji, dźwięk szum morza, nie drażni, polecam układ klawiszy.

5 polubień

Alexa przypomina, ale mówi za głośno, wolę wibracje.

4 polubienia

W Linuxie mam cron: 0 * * * * paplay ping.ogg i wyskakuje notify-send z przyciskiem Start; klikam, odpala się 2-minutowy zenity progress, robię oddechy 4-4-4-4 i rozciągam nadgarstki, codziennie.

11 polubień

Ja po prostu wstaję po każdej rozmowie telefonicznej, timer zbędny na biurku.

6 polubień

Polecam zasadę 20-20-20 na oczy, a te 2 min wykorzystuję na ruch i nawilżenie powietrza małym nawilżaczem USB, przy biurku.

5 polubień

Miband wibruje co godzinę jak siedzę za długo, ustawiam potem 2 min spaceru po korytarzu, licznik kroków motywuje do końca dnia.

4 polubienia

mam budzik w smartwatchu, dwie wibracje i wstaję

10 polubień

Nie przesadzajmy z tymi przerwami, czasem rozbijają flow; ja robię 90/10 albo 75/15, a te 2 min używam między blokami na oddech i światło dzienne, działa u mnie od lat.

12 polubień

Zegar kuchenny jajko, tyka i dzwoni cicho, klasyk, tani i niezawodny serio.

3 polubienia

Jeśli pracujesz przy klawiaturze, w microbreak robię 3 serie rozszerzeń palców z gumką i patrzenie daleko, serio mniej bólu karku od czasu pandemii.

8 polubień

Z punktu widzenia kortyzolu mikroprzerwy obniżają napięcie sympatyczne; 2 min oddech nosem + spojrzenie panoramiczne stabilizuje nastrój, sprawdzone u pacjentów w gabinecie.

9 polubień

ja mam problem że jak wstanę na 2 min, zostaję dłużej i rozpraszam się

2 polubienia

Spróbuj automatu: 58 min pracy, potem 2 min w Focus To-Do, leci muzyka alfa, wracam bez bólu pleców, codziennie w biurze.

10 polubień