Jak wrócić do rytmu po „weekendowym rozjechaniu” diety

Weekend poszedł mi w las, pizza, piwo, zero postu. Jak najszybciej wracacie do rytmu? 16/8, elektrolity, dużo kroków, czy raczej normalizacja bez cięć?

40 polubień

wracam do 16/8, dużo wody z solą, 10k kroków, zero kar, zwykłe porcje

5 polubień

@dmarek_85 dzięki, a trenujesz coś tego dnia czy tylko spacery i lekkie jedzenie?

12 polubień

ja robię rosół, ryż i kefir, brzuch wraca do porządku szybko

12 polubień

@ikrzysiekpl po weekendzie to głównie woda i glikogen, nie tłuszcz; wróć do izokalorii, 30–40 g białka na posiłek, warzywa z błonnikiem, sól + potas, 12–16 h TRE, poranny spacer na słońcu, trening siłowy następnego dnia, żadnych detoksów, wysypiaj się, po 72 h waga się uspokaja i nie ograniczaj płynów, bo odwodnienie tylko pogarsza retencję

12 polubień

Szybki reset robię tak: zielony koktajl z cytryną, szczypta soli, porcja białka, zero cukru dodanego, kolacja bardzo lekka

11 polubień

u mnie po prostu normalne jedzenie i spacer wieczorem

9 polubień

Resetuję zegar: światło słoneczne 5–10 minut rano, kafeina dopiero po godzinie, śniadanie białkowo-tłuszczowe, kolacja najpóźniej 19, 8000–12000 kroków, dużo błonnika i kiszonek, rano gorzka herbata lub ACV, to stabilizuje apetyt i kortyzol

4 polubienia

nie kombinuj, zjedz zupę jarzynową i posprzątaj w domu, pot leci samo

11 polubień

To co widzisz na wadze to 2–3 kg wody z glikogenem i sodem; wyprostuj insulinę snem, idź w 16/8, dołóż potas z warzyw, magnez na noc, krótkie HIIT tylko jeśli jesteś wyspany, priorytet to sen i spokojna objętość kroków Unikaj gwałtownych cięć kcal, bo rebound apetytu rozwali plan, planuj posiłki z przodu dnia

2 polubienia

mi pomaga wgl lista zakupów od razu po weekendzie: warzywa, twaróg, jajka, ryż, żadnych słodyczy w domu, brak bodźców

13 polubień

piję kefir z cynamonem i idę wcześniej spać, reset apetytu

8 polubień

Zrób gar zupy krem z brokuła i kalafiora, dorzuć fasolę dla błonnika, porcjuj do pudełek, masz kolacje na trzy dni

14 polubień

Ja robię lekkie FBW 45 minut, pot się leje, głowa wraca na miejsce

6 polubień

mobilizacja bioder i kręgosłupa, 15 minut, przepływ wraca i mniej zachcianek od razu

9 polubień

Zrób plan na 72h: sen 23:00, 3 posiłki, 30g błonnika, 2l wody, 8k kroków, żadnych decyzji ad hoc kawy do 10

1 polubienie

detoksy w proszku zostaw influencerom, po prostu wróć do talerza 80/20 zasady

12 polubień

@cardioexpert_olsztyn spoko, zrobię dziś izokalorie, TRE 16/8 i spacer rano; jutro siłowy lekki. ACV przed śniadaniem pomaga wam realnie z apetytem?

15 polubień

W badaniach na TRE po przejadaniu, najstabilniej wypada okno 14–16h plus 1–2 porcje 30g białka i 6000–10000 kroków; najgorsze są kary kaloryczne, bo potem NEAT spada i nadrabiasz później z procentem

7 polubień

mam odwrotnie, po weekendzie nie chce mi się jeść, piję zupy i tyle

13 polubień