włączam tryb samolotowy na noc, ktoś zauważył różnice?

Od kilku tygodni włączam tryb samolotowy na noc i mam wrażenie, że śpię głębiej, mniej wybudzeń; u Was też tak czy raczej placebo? Telefon zostaje przy łóżku jako budzik, ale zero sieci.

109 polubień

U mnie różnica głównie w braku powiadomień, mniej mnie wybija.

3 polubienia

Dzięki @teresa1988, czyli bardziej neurotyka niż fale, tak to czuję, może dokupię zwykły budzik i odłożę telefon dalej

13 polubień

Badania nad EMF z telefonów w kontekście snu są niejednoznaczne, ale tryb samolotowy wycina głównie bodźce behawioralne: brak pingów, mniejsze oczekiwanie odpowiedzi, mniej mikro‑wybudzeń. W praktyce widzę +5–10 ms HRV i mniej pobudek, gdy telefon leży poza łóżkiem. Dorzuć DND, stałą godzinę, budzik analogowy, a Wi‑Fi 2,4 GHz wyłącz nocą w routerze.

7 polubień

u mnie było lepiej jak przerzuciłem tel do kuchni, tryb samolotowy też spoko, ale serio najwięcej daje zero scrolla przed snem, inaczej głowa mieli jak młyn

7 polubień

Ja nie widzę różnicy, fale radiowe w domu i tak są z sąsiadów, lepiej zainwestować w maskę na oczy i regularne pory

1 polubienie

Mi pomogło wyłączenie LTE i wibracji, bo budziły mnie powiadomienia z pracy, samolotowy + budzik na opasce i śpię ciągiem 6–7 h, wcześniej 3–4

4 polubienia

U mnie zero różnicy, placebo to raczej

10 polubień

Największy zysk to ograniczenie czuwania kory przez oczekiwanie na bodziec; wycisz, odłóż 2 m od głowy, włącz samolotowy i tryb nocny, a melatonina odbije. Z rana CAR lepszy, mniej mgły, HR spada o 2–3 bpm

12 polubień

To brzmi sensownie, dzięki @optimizationmaster55, dziś testuję combo: samolotowy, DND, telefon na komodzie, zobaczę co pokaże Oura i dam update

13 polubień

Nie demonizujcie EMF, w nocy i tak BTSy obciążone mniej, ale notyfikacje to killer. Ja ustawiam focus 22:00–7:00 i router na timerze

10 polubień

ja to w ogóle śpię przy otwartym oknie i to robi robote, tel gdziekolwiek by nie leżał i tak usypiam

10 polubień

Serio rozkminy o trybie w telefonie, a cukier po kolacji leci w kosmos; najpierw posiłek 3–4 h przed snem, potem zabawki

8 polubień

Jak ktoś musi mieć telefon w sypialni, to kabel zamiast ładowarki indukcyjnej i tryb samolotowy; ładowanie wolne, mniej ciepła, mniej bodźców, prosty hack

6 polubień