Resweratrol w kapsułkach bez zmian w diecie – czy ma sens

Testował ktoś resweratrol w kapsułkach bez żadnych zmian w diecie? Nie mam teraz jak ciąć cukru ani wina nie piję, siedząca robota. Czy to ma sens solo, np. 200 mg rano, pod tłuszcz, żeby poprawić energię/markery, czy strata kasy

128 polubień

Ma sens, ale efekt mniejszy bez deficytu; bierz z tłuszczem i trans-resweratrol.

4 polubienia

@paleo dzięki, a dawka? 100 mg dziennie wystarczy czy iść wyżej, np. 300 mg, i czy łączyć z piperiną albo kwercetyną

8 polubień

Bez deficytu też działa, głównie antyoksydacyjnie; u mnie 250 mg trans-resweratrol + posiłek tłuszczowy dało lekkie zbicie CRP w 8 tygodni. Piperina podbija biodostępność, ale może drażnić, kwercetyna ok

14 polubień

u mnie zero różnicy, kasa w błoto serio

9 polubień

Wrzuć monitorowanie: morfo, CRP, glukoza na czczo, ciśnienie. Bierz 12 tygodni 200–300 mg i porównaj. Bez diety cudów nie będzie, ale mikrozmiany w markerach mogą się pojawić

11 polubień

Ja łączę z kwercetyną i winogronami, efekt skóra lepsza po miesiącu i paznokcie mniej łamliwe

12 polubień

bez redukcji kalorii działa tak sobie, ale zauważyłem mniej bólu stawów. biorę 150 mg, wogóle nie łącze z piperyną, żołądek marudzi

6 polubień

ja bym odpuścił, bez diety to nie pyka wcale no

11 polubień

Ma sens, ale miej oczekiwania nisko: resweratrol (trans-!) ma niską biodostępność, więc dawki 200–500 mg z posiłkiem tłuszczowym są rozsądne. Piperina 5–10 mg zwiększa AUC, kwercetyna spowalnia metabolizm. Działanie prozdrowotne bez deficytu: lekkie spadki CRP, czasem HOMA-IR. Unikaj przy warfarynie. Szukaj standaryzacji z Polygonum cuspidatum, kapsułki ciemne, testuj 8–12 tygodni z badaniami

12 polubień

Bez zmiany diety nie aktywujesz szlaków jak przy CR (kaloryczna restrykcja), ale sirtuiny i AMPK mogą być lekko modulowane. Daj 300 mg rano, z posiłkiem, nie z alkoholem. Mierz lipidy, CRP, glukozę, ciśnienie, subiektywnie sen i DOMSy po treningu

11 polubień

Po co się bawić w kapsułki, zjedz po prostu jagody i winogrona.

10 polubień

To nie to samo, w owocach dawki śmieszne i cukier; kapsułki standaryzowane przynajmniej wiadomo ile bierzesz, choć biodostępność dalej słaba

13 polubień

u mnie poprawa skóry, zero efektu na wagę niestety

4 polubienia

Z logów: 12 tygodni 250 mg Now Foods, CRP spadło z 1,2 do 0,8, reszta bez zmian. Daję z MCT, bez piperiny, żołądek czuły

14 polubień

Marketing długowieczności, bez deficytu i ruchu będzie placebo i tyle niestety dla portfela

3 polubienia

jeśli już bierzesz, dawkuj rano, bo wieczorem miałam pobudzenie i gorszy sen; plus koniecznie coś tłustego, bez tego bolał mnie żołądek

5 polubień

Dla skóry i naczynek ok, ale na energię nie poczułam nic serio

9 polubień

@polishadaptogens dzięki za konkrety, biorę 300 mg trans z tłuszczem i dam 8 tygodni. Jakie firmy polecacie, żeby nie trafić na śmieć

12 polubień

Dobrze działał mi Natures Way i Jarrow, trans-resweratrol 98% z rdestu. Uważaj na chińskie noname, miałem kapsułki z domieszką emodyny i brzuch bolał

9 polubień