reishi na wyciszenie, ktoś czuł różnicę po tygodniu

Hej, biorę reishi na wyciszenie od 6 dni, 2x500 mg ekstrakt 10:1, ktoś czuł realną różnicę już po tygodniu?

110 polubień

U mnie po ok. 10 dniach spadło napięcie i lepszy sen.

13 polubień

@aleksander1987 dzięki, jaki ekstrakt i pora dnia, bierzesz z jedzeniem czy solo, bo różne szkoły.

8 polubień

Mi siadło po tygodniu, ale dopiero na podwójnej dawce; 2x1000 mg, rano i popołudniu, bez kawy wtedy, sen wieczorem głębszy.

12 polubień

Najczęściej pierwsze efekty reishi widać po 7–14 dniach, zwłaszcza przy ekstraktach wodnych/dualnych (np. 30% polisacharydów, 2% triterpenów); dawka 300–600 mg ekstraktu 1–2x dziennie, lepiej rano/popłudnie niż tuż przed snem; u wrażliwych sedacja po 5–7 dniach. Synergia: magnez glicynian + L-teanina. Jakość: ekstrakcja na gorąco, testy na metale. Uwaga na leki przeciwkrzepliwe i bardzo niskie ciśnienie. Puste sproszkowane grzyby działają słabiej niż porządny ekstrakt.

11 polubień

szczerze to u mnie nic, placebo bardziej, wolę zwykły spacer i oddech

15 polubień

Jeśli celem jest wyciszenie, dawkuj po śniadaniu i wczesnym popołudniu, unikaj łączenia z dużą kofeiną; część osób czuje wyrównanie tętna i spokojniejszy oddech po 8–10 dniach, dobre parowanie: teanina 200 mg, magnez 200–300 mg.

12 polubień

Po tygodniu delikatniej, po miesiącu wow, zero nerwicy lękowej.

4 polubienia

U mnie zadziałało po 9 dniach, ale mam histaminę wysoką, więc zaczynałem od 200 mg, bo na większym czułem mgłę.

9 polubień

Kupuj dual extract, nie mielone owocniki; kapsułki z polisacharydami robią różnicę już po tygodniu.

3 polubienia

ja po reishi mniej kawy piję, bo nie chce się, ręce nie drżą

6 polubień

Uwaga na marki z marketplace, trafiłem na kapsułki pachnące kredą, zero efektu; dopiero ekstrakt z certem EU/US dał spokój po 12 dniach.

12 polubień

Po tygodniu miałam mniejsze kołatania i mniej scrollowania nocy, dawka 2x400 mg, na jedzeniu.

12 polubień

Nie czułem nic, dopiero gdy dorzuciłem teaninę 200 mg i magnez, uspokoiło trochę

9 polubień

@wellnessenergy_pl @sleepexpert_kielce dzięki za wskazówki, zamówiłam dual extract 30/2, będę brać rano i po 15, dam znać po tygodniu.

10 polubień

Pamiętajcie, że reishi to nie benzodiazepina, działa subtelnie i stabilizuje, nie usypia od razu wcale

15 polubień

ja na wyciszenie wolę melisę z ogrodu, reishi ciężkie dla mnie

3 polubienia

Reishi poprawiło mi jakość snu po 6–8 dniach, ale sny vivid jak cholera; jak przesadzę z dawką, rano jestem przymulony, więc wolę 300 mg.

3 polubienia