Garmin Morning Report – co warto wyłączyć żeby nie spamowało

Garmin Morning Report zasypuje mnie rano miliardem kart: pogoda, kalendarz, sen, HRV, body battery, trening dnia, recovery itd., co realnie wyłączyć żeby nie spamowało i nie drenowało baterii, a dalej mieć sensowny skrót pod decyzje treningowe?

2 polubienia

u mnie pomogło wyłączyć pogodę i kalendarz, bo dublują się z telefonem

@iwonasadowska dzięki, pogoda off, kalendarz off, a co z pulse ox i suggested workout, wyłączasz?

1 polubienie

Jako maniak Garmina: w Connect > Urządzenia > Twój model > Morning Report odznacz: Weather, Calendar, Daily Suggested Workout (jeśli masz plan), Pulse Ox/SpO2 na noc (zjada baterię), Women’s Health jeśli nie używasz, Recovery Time i Training Status jeśli masz już Training Readiness; ustaw pokazywanie tylko po alarmie i tylko w dni treningowe; na zegarku możesz zostawić Sleep, HRV Status i Body Battery, reszta off; dodatkowo wyłącz powiadomienia o raporcie na telefonie, wtedy nie dubluje pingu

Potwierdzam, największy hałas robi Suggested Workout i Recovery Time, bo wpadają jeszcze osobne notyfikacje; zostaw Body Battery, HRV, sen, a do readinessa naucz się patrzeć trendowo, nie z jednego poranka, bo potrafi strzelić focha

1 polubienie

ja wyłączyłem też status treningu, bo dubluje się z readiness i nic nowego nie wnosi, mniej klikania rano, mniej nerwów

serio, wyłącz pulse ox, bateria leci jak woda

@tracking_warszawa ustawienie tylko po alarmie jest gdzie, w zegarku czy w Connect, bo nie mogę trafić tej opcji w Epixie

1 polubienie

W Connect, Urządzenia > Epix > Morning Report > Wyświetlanie, tam przełącz na Po alarmie zamiast Godzina

1 polubienie

u mnie raport wyciszył spory chaos jak wyłączyłem kalendarz i pogodę, serio, wystarczy glance i tyle, rano chcę tylko sen i HRV

1 polubienie

Jeśli trenujesz tlenowo rano, zostaw też tętno spoczynkowe w raporcie, koreluje z HRV, ale wyłącz Training Status i VO2max, bo to metryki tygodniowe, nie poranne; mniej szumu, lepsza zgodność sygnałów

wyłącz też kalendarz cyklu jeśli nie używasz, po co

1 polubienie

Pro tip: wyłącz dublowanie pogody, w Connect > Inteligentne powiadomienia odznacz pogodę, wtedy nie masz pingów z dwóch źródeł rano

ja lubię kalendarz, ale reszta kart była bez sensu

2 polubienia

Nie rozumiem idei trzymania Suggested Workout jeśli i tak robisz plan z coacha, to tylko miesza, lepiej wyłączyć i zostawić readiness + sen + HRV, prościej się decyduje co dziś biegać

pulsoksymetr to sztuczny dramat, off na stałe

Ja zostawiłem tylko sen, HRV status, body battery i pogodę, ale skróconą, reszta mnie tylko irytowała przy kawie od rana, serio

1 polubienie

Wyłącz też tło z pogodą, animacje spowalniają przewijanie raportu

mały tip: jak ustawisz raport tylko w dni treningowe, to w niedziele nie męczy, opcja jest ukryta pod Harmonogramem raportu w Connect, niby drobiazg a robi robotę

u mnie najlepiej zadziałało wyłączenie całego raportu na off

1 polubienie