TSH w normie ale objawy, pytanie o prywatne konsultacje

TSH 1.7 w normie, a czuję zimno, mgła mózgu, puls nisko, sucha skóra, wybudzenia; FT3/FT4 jeszcze nie robiłem, rodzinny mówi spoko; ktoś poleci prywatne konsultacje online, najlepiej szybko; mogę wysłać historię badań

46 polubień

Zrób FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG, ferrytynę, B12, D3; TSH samo nic nie mówi; jak masz objawy to szukaj przyczyny, nie norm

3 polubienia

dzięki @mateuszjaworski, zrobię pakiet; znasz kogoś kto ogarnie konsultację prywatnie online, realnie przegląd wyników i plan, bez wciskania jodu na pałę; PW mile widziane

2 polubienia

u mnie tsh 2,6 i też zimno, pomogło podbicie żelaza i selenu, ft3 miałam nisko w normie; lekarz patrzył tylko TSH i mówił jest git lol

2 polubienia

TSH to tylko przysadka; przy objawach patrzyłbym na FT3/FT4 i stosunek FT3 do rT3, przeciwciała anty-TPO/anty-TG, USG tarczycy, ferrytynę (u wielu poniżej ~50 oznacza słaby transport hormonów), cynk, selen, D3, lipidogram, glukozę/insulinę, poranny kortyzol; oceń też sen, stres, ekspozycję na zimno i kaloryczność diety; jodu nie dodawałbym w ciemno przy autoimmunologii; prywatnie sens ma konsultacja z kimś, kto łączy wyniki z objawami i historią, a nie tylko patrzy w zakresy

1 polubienie

Ludzie, to nie poradnia; objawy są nieswoiste, idź do endo na USG i pełny panel, a nie internety

6 polubień

Mogę zerknąć na wyniki na priv, zajmuję się tarczycą hobbystycznie, bez leczenia, raczej interpretacja i styl życia; jak chcesz to wyślij

miałam Hashi z TSH 1,3; dopiero przeciwciała wysokie i USG z ziarnistością pokazały problem; prywatnie ogarnęłam dietę przeciwzapalną i sen, było lepiej

1 polubienie

po covidzie też miałem mgłę, więc nie tylko tarczyca; sprawdź ferrytynę, CRP, witaminy, i ogarnij sen; a konsultacje online spoko, byle ktoś kumaty

Nie zaczynaj od jodu, przy autoimmunologii bywa gorzej; najpierw status selenu, cynku, vit D, potem myśl; TSH w normie bywa przy niskim FT3

5 polubień

Hej @adaptogeny_bydgoszcz super lista, dorzucę rT3 i USG; @gutenergy_pl napiszę priv z wynikami jak tylko będę miał; jak interpretować ferrytynę 25 przy hemoglobinie ok?

2 polubienia

ferrytyna 25 dała mi zimno i brak mocy, dopiero koło 80-100 wróciła energia; uważaj na żelazo bez monitoringu, ja robiłem morfologię i TIBC co miesiąc

2 polubienia

Jeśli masz niski puls z treningu wytrzymałościowego, nie myl tego z niedoczynnością; porównaj RHR i subiektywną energię, sprawdź lipidogram, glukozę i TG, bo tarczyca lubi mieszać w lipidach

3 polubienia

zrób USG, dokładne, z opisem echogeniczności, unaczynienia i węzłów; u mnie krew była ładna, a USG pokazało zapalenie i potem dopiero wyszły przeciwciała

6 polubień

nie przesadzajcie z suplementami, połowa forum łyka selen jak tic taci, a potem biegunki; najpierw badania, potem działanie

4 polubienia

u mnie pomogła zmiana godzin snu i mniej kofeiny, tsh 2,0, ft3 nisko; prywatnie konsultowałam na video, 2 wizyty i plan nawyków, zero jodu bez wskazań

Jeśli chcesz bardziej biohackingowo, dorzuć poranny kortyzol, tygodniowy CGM i temperaturę po przebudzeniu; koreluj objawy z danymi, wtedy konsultacja prywatna ma sens i łatwiej o konkrety

3 polubienia