teacrine zamiast drugiej kawy długi fokus bez nerwowości

Druga kawa mnie czasem trzęsie, ktoś testował teacrine na długi fokus bez nerwowości? interesuje mnie porównanie z kofeiną w pracy i treningu

149 polubień

U mnie działa łagodniej niż espresso, energia rośnie powoli i trzyma długo, bez tachykardii; na popołudnie idealne, ale wieczorem potrafi psuć sen

5 polubień

dzięki @rafal94, właśnie o to chodzi, jak z tolerancją po tygodniu codziennie, nie wchodzi szybka adaptacja jak przy kof?

9 polubień

u mnie zero nerwówki, ale lekko podnosi temperaturę ciała, takie ciepło w karku, dziwne ale przyjemne

14 polubień

Nie demonizowałbym drugiej kawy, teacrine to też stymulant i nie każdemu siądzie, placebo też gra rolę, sprawdź sam na spokojnie

3 polubienia

Miałam po nim mniej lęku społecznego na spotkaniach w pracy, takie czystsze pobudzenie, ale serce i tak czuć po schodach

6 polubień

Teacrine (theacrine) ma długi okres półtrwania względem kofeiny i słabszą tolerancję receptorową, więc subiektywnie daje stabilny fokus bez pików; mechanistycznie modulacja receptorów adenozynowych i wpływ na dopaminę w jądrze półleżącym, do tego brak wyraźnego wzrostu ciśnienia u większości badanych; uwaga na późne godziny, kumuluje się, a u części osób wydłuża latencję snu, dobrze łączyć z teaniną, nie z trzecią kawą

2 polubienia

@organic30 dobrze pisze, dodam że subiektnie mniej drży mi ręka przy precyzyjnej robocie, a efekt jest bardziej liniowy; tolerancja rośnie wolniej niż przy kofie

14 polubień

@organic30 dzięki za rozkminę, czyli lepiej rano i wczesne popołudnie, a na wieczór zero; ktoś łączył z teaniną i ashwą, jak synergia?

2 polubienia

Łączyłem z teaniną, wygładza krawędzie, z ashwą u mnie zbyt sennie, na kreatywną pracę ok, na siłownię już nie

4 polubienia

Jak wieczorem wpadnie, to robię 10 minut oddechu pudełkowego i ciepły prysznic, wtedy sen wraca; w dzień fajnie do dłuższych sesji

11 polubień

spoko to działa, ale jak wezmę na pusty żołądek to mnie muli, lepiej po śniadaniu

5 polubień

U mnie paradoksalnie ciśnienie skacze minimalnie, więc mierzę czasem, a i tak preferuję to nad drugą kawę, mniej nerwowości

9 polubień

Nie kumam po co dłubać w suplementach, lepiej spać 7-8h i nie szukać skrótów, a potem ewentualnie kawa raz

4 polubienia

Rotacja też pomaga, jak robię przerwy weekendowe to efekt wraca świeży w poniedziałek, bez ciśnienia i bez zjazdu

11 polubień

Teacrine spoko ale mnie troche brzuch wykręca jak przesadze, nie kazdemu pewnie lezy

3 polubienia

Na ciśnienie nie działa mi wcale, EKG czyste, natomiast skupienie jest bardziej ‘laser’, szczególnie przy pracy analitycznej

10 polubień

Czy ktoś łączył z małą kawą rano, a potem tylko teacrine po 13, żeby nie przesadzić z kofeiną, działa to sensownie?

13 polubień

@lewandowska tak robię, daje to gładki start i długi ogon bez nerwów, ważne żeby nie przesuwać drugiej dawki zbyt późno

2 polubienia

@loniewnosc pamiętaj też o nawodnieniu, bo sucha jama ustna to u mnie jedyny minus, poza tym miłe, czyste pobudzenie na kilka godzin

9 polubień