Hej, czy macie sprawdzony sposób na backup danych z Oury na wypadek utraty pierścienia, co robicie i jak często eksportujecie, i gdzie to trzymacie?
Ustaw auto-sync do Oura Cloud i HealthKit/Google Fit, raz w miesiącu eksport CSV z web. Dodatkowo iCloud/Drive na telefon, plus zapis klucza API w 1Password. Jak zgubisz ring, dane zostają.
dzięki @tracking, a export z appki robić z iPhone czy przez przeglądarkę jest pełniejszy, i czy coś trzeba kliknąć by objąć HRV i temp?
ja raz zgubiłem, support przypiął mi nowy ring do konta, a dane były w chmurze, ale eksport CSV też robię na wszelki, trzymam w Dropboxie
ja tylko synchronizuje z apple health i nic nie eksportuje, to wystarcza?
Wystarczy, jeśli zależy ci na trendach, ale nie odzyskasz surowych danych; lepiej robić też eksport CSV i JSON z panelu, to dwa kliknięcia.
nie komplikujcie, przecież to się samo zsynchronizuje jak zalogujesz się na nowe urządzenie
Dla jasności: pełny backup robisz na cloud.ouraring.com w zakładce Export data, wybierasz zakres i zaznaczasz include tags, wtedy HRV, temp i RHR idą w CSV oraz JSON. @magdalena_1983 z przeglądarki masz komplet, appka daje tylko wycinki. @alicja1993 HealthKit czy Fit to kopia trendów, nie surowe. Ja mam skrypt z API z tokenem, co tydzień wrzuca na Drive przez rclone, token w 1Password.
ok to chyba muszę w końcu wygenerować ten token
Pamiętajcie też o backupie telefonu, iCloud albo lokalny iTunes, bo jak padnie iPhone to stracicie cache i sesje, a 2FA do konta Oura bywa upierdliwe.
trochę offtop, ale Oura powinna mieć auto eksport na S3, dziwne że tego nie ma
Ja synchronizuję z Google Fit i później zaciągam do Notion przez automate, ale to bardziej do przeglądu, backup robię z panelu co kwartał i trzymam na NAS.
Zgubisz ring, kupisz nowy, po co dramatyzować, dane i tak nie uleczą bez snu
Mam habit: w niedzielę rano eksportuję ZIP z cloud, wrzucam na NAS i Backblaze, a ring paruję od razu z nowym telefonem po wipe, zero stresu przy utracie.
czy API pozwala ciągnąć raw PPG, czy tylko agregaty, ktoś testował
Tylko agregaty na publicznym API, raw PPG mają w research tier, zwykły user dostaje HRV, temp, RHR, reszta to feature requests na forum Oury.
po prostu róbcie eksporty, miałam crasha telefonu i bez chmury byłby płacz
Czy export włącza też tagi i notatki z okresu, bo ja tego używam do korelacji z treningami siłowymi i cyklem
tak, w CSV jest kolumna tags i notes, chociaż czasem kody skrótowe, trzeba własny słownik
ma ktoś doświadczenie z odzyskaniem konta gdy zgubiło się 2FA i telefon, support Oury pomógł szybko czy męka