Który pasek do zegarka nie obciera podczas cold plunge w balii z lodem? silikon sport band mnie tnie przy kości, może FKM albo nylon?
FKM z miękkimi rantami i otworami wentylacyjnymi, noś luźniej, płucz po kąpieli, unikaj plecionych nylonów taśm
@marcin87 dzięki, a lepszy z dziurkami czy taki pętelkowy? mam 20 mm, skóra raczej sucha zimą często marznę
mnie nylon na rzep chwytał włoski i po zimnej wodzie sztywniał, obcierał jak papier ścierny, wróciłam do gładkiego silikonu, zostawiam luz przed zanurzeniem teraz zero ran, serio
Najmniej drażni FKM 70A z fazowanymi krawędziami i perforacją, bo nie kapilaruje wody i nie puchnie na mrozie; unikaj taniego TPU. Daj pół dziurki luzu przed wejściem, po wyjściu dopnij. Płucz słodką wodą, osusz. Szukaj mikrotextury od spodu, kanałów odprowadzających i stalowych tulejek w uszach z szybką teleskopą okrągłe keepersy nie szarpią mankietu i skóry
nie kombinujcie, zwykły silikon z deca i luźniej zapiąć, zero dramatu w balii spoko
Braided loop u mnie nasiąkał i szorował skórę, przesiadłam się na FKM z dziurkami i szybkie wypinanie, jest dużo lepiej po zimnie zwłaszcza
ktoś testował NATO w zimnej wodzie? lubię w saunie, ale nie wiem czy nie obetrze nad nadgarstka
NATO pije wodę i pracuje na skórze, w cold plunge szoruje; bierz gumę z rantem ściętym i mikroperforacją koniecznie
@hormony_tarnow masz jakieś konkretne marki pod 20 mm? mam Garmina, teleskopy ok, szukam czegoś miękkiego ale nielepko gumowego żeby nie złapał włosów
Bonetto Cinturini FKM 20 mm, albo Fluoro z StrapHabit; miękkie, bez pudru. Płucz, myj łagodnym mydłem, nie dopinaj na maksa przed zanurzeniem, skóra puchnie chwilowo kanały potowe pomagają u mnie zero otarć po solance
Mam wrażliwą skórę, tylko fluoroelastomer wchodzi, metalowa siatka gryzie zimą strasznie mocno
sprawdza mi się cienka warstwa plastra kinesio pod kopertą i keepersami, jak trening lodowy długi; do szybkich zanurzeń wystarcza luz i FKM zero drama po tygodniu
po co zegarek w balii, serio zdejmij na te minuty
Na Garminie 20 mm QuickFit FKM z rowkami działa super, słona woda nie szkodzi, płukanie po i nie ciśnie nadgarstka mi
mam tani pasek TPU z allegro, obciera jak diabli, nie bierz serio szkoda skóry i
W zimnie guma twardnieje, skóra kurczy się, potem przy rewarmie puchnie, więc dynamicznie reguluj; szukaj reliefu od spodu, zaokrąglonych keeperów i miękkiego FKM. Otwory owalne lepiej rozkładają nacisk, siódma dziurka bywa złota Wentylacja redukuje macerację i hotspots po solance poddaj pasek płukaniu i wysusz zanim wrócisz na nadgarstek
@daniel96 NATO tylko jak cienkie, z podkładką, ale i tak będzie pił wodę, w zimnie ociera mi zawsze
Kupiłam FKM z perforacją 20 mm, zero obcierki dzięki @marcin87 i reszta, będę płukać po solance
Przed wejściem zwilż skórę i pasek, przestaw o jedną dziurkę luźniej, po wyjściu dopnij; u mnie to ucina mikro tarcie prawie do zera serio