Który pasek nie obciera przy cold plunge

Który pasek do zegarka nie obciera podczas cold plunge w balii z lodem? silikon sport band mnie tnie przy kości, może FKM albo nylon?

75 polubień

FKM z miękkimi rantami i otworami wentylacyjnymi, noś luźniej, płucz po kąpieli, unikaj plecionych nylonów taśm

3 polubienia

@marcin87 dzięki, a lepszy z dziurkami czy taki pętelkowy? mam 20 mm, skóra raczej sucha zimą często marznę

11 polubień

mnie nylon na rzep chwytał włoski i po zimnej wodzie sztywniał, obcierał jak papier ścierny, wróciłam do gładkiego silikonu, zostawiam luz przed zanurzeniem teraz zero ran, serio

7 polubień

Najmniej drażni FKM 70A z fazowanymi krawędziami i perforacją, bo nie kapilaruje wody i nie puchnie na mrozie; unikaj taniego TPU. Daj pół dziurki luzu przed wejściem, po wyjściu dopnij. Płucz słodką wodą, osusz. Szukaj mikrotextury od spodu, kanałów odprowadzających i stalowych tulejek w uszach z szybką teleskopą okrągłe keepersy nie szarpią mankietu i skóry

5 polubień

nie kombinujcie, zwykły silikon z deca i luźniej zapiąć, zero dramatu w balii spoko

11 polubień

Braided loop u mnie nasiąkał i szorował skórę, przesiadłam się na FKM z dziurkami i szybkie wypinanie, jest dużo lepiej po zimnie zwłaszcza

2 polubienia

ktoś testował NATO w zimnej wodzie? lubię w saunie, ale nie wiem czy nie obetrze nad nadgarstka

13 polubień

NATO pije wodę i pracuje na skórze, w cold plunge szoruje; bierz gumę z rantem ściętym i mikroperforacją koniecznie

6 polubień

@hormony_tarnow masz jakieś konkretne marki pod 20 mm? mam Garmina, teleskopy ok, szukam czegoś miękkiego ale nielepko gumowego żeby nie złapał włosów

10 polubień

Bonetto Cinturini FKM 20 mm, albo Fluoro z StrapHabit; miękkie, bez pudru. Płucz, myj łagodnym mydłem, nie dopinaj na maksa przed zanurzeniem, skóra puchnie chwilowo kanały potowe pomagają u mnie zero otarć po solance

1 polubienie

Mam wrażliwą skórę, tylko fluoroelastomer wchodzi, metalowa siatka gryzie zimą strasznie mocno

15 polubień

sprawdza mi się cienka warstwa plastra kinesio pod kopertą i keepersami, jak trening lodowy długi; do szybkich zanurzeń wystarcza luz i FKM zero drama po tygodniu

6 polubień

po co zegarek w balii, serio zdejmij na te minuty

15 polubień

Na Garminie 20 mm QuickFit FKM z rowkami działa super, słona woda nie szkodzi, płukanie po i nie ciśnie nadgarstka mi

7 polubień

mam tani pasek TPU z allegro, obciera jak diabli, nie bierz serio szkoda skóry i

1 polubienie

W zimnie guma twardnieje, skóra kurczy się, potem przy rewarmie puchnie, więc dynamicznie reguluj; szukaj reliefu od spodu, zaokrąglonych keeperów i miękkiego FKM. Otwory owalne lepiej rozkładają nacisk, siódma dziurka bywa złota Wentylacja redukuje macerację i hotspots po solance poddaj pasek płukaniu i wysusz zanim wrócisz na nadgarstek

2 polubienia

@daniel96 NATO tylko jak cienkie, z podkładką, ale i tak będzie pił wodę, w zimnie ociera mi zawsze

10 polubień

Kupiłam FKM z perforacją 20 mm, zero obcierki dzięki @marcin87 i reszta, będę płukać po solance

2 polubienia

Przed wejściem zwilż skórę i pasek, przestaw o jedną dziurkę luźniej, po wyjściu dopnij; u mnie to ucina mikro tarcie prawie do zera serio

11 polubień