Garmin naprawił Body Battery po patchu? raporty

Po ostatnim patchu do Garmina Body Battery u mnie skacze mniej i lepiej koreluje ze snem. Macie podobne raporty, czy dalej wariuje po treningach?

101 polubień

u mnie Fenix 7, firmware 16.14, BB wreszcie nie spada po kawie

5 polubień

Super, dzięki @adrian86. Ile dni testu i jakie tryby snu/HRV włączone, nocny pulsoksymetr on?

14 polubień

U mnie Venu 3, po patchu BB rośnie po regeneracji, ale stres w pracy zaniża.

9 polubień

Testowałem na Forerunner 255 i Epix gen2, fw 16.14/27.03. Body Battery liczy teraz bardziej HRV i micro-awakenings niż same tętno. Po interwałach BB schodzi wolniej, a po alkoholu spada szybciej, co jest zgodne ze wskaźnikami RMSSD. Zgrywa się z Firstbeat Stress po ostatnim update. Kalibracja 3–5 nocy pomaga. Wykresy rano są stabilniejsze niż tydzień temu.

4 polubienia

u mnie dalej lipa, BB 5% po 8h snu, serio Garmin?

6 polubień

Nie wiem czy patch, ale opaska mniej drapie, a BB lepiej reaguje na jogę wieczorem. Pasek silikonowy wymieniłam na nylon.

7 polubień

Jeśli ktoś ma skoki, sprawdźcie auto-detekcję snu i pomiar tętna na nadgarstku vs pas HRM. Po patchu algorytm waży HRV, więc zimne prysznice wieczorem potrafią zaniżyć. Lepsze są oddech 4-7-8 i ciemny pokój.

4 polubienia

Potwierdzam, FR955, BB przestał świrować po nocnych alarmach dziecka.

12 polubień

u mnie ciekawostka: po spacerze 40min BB plus 8, wcześniej było 2–3. Patch zainstalowany wczoraj, zobaczę po weekendzie czy trend się utrzyma.

11 polubień

u mnie Fenix 6 Pro, nadal zjazd po espresso, ale mniejszy niż wcześniej

12 polubień

Przykro mi, ale to placebo. BB to gadżet, liczcie subiektywną energię, nie cyferki.

6 polubień

BB jest uproszczeniem, ale po aktualizacji koreluje z HRV nightly avg lepiej. Warto dodać wieczorny wind down, wyłączyć ekrany, a sen głęboki podskoczy, wtedy BB rankiem rośnie. Testowane na mnie i dwóch klientach.

6 polubień

No ja tam nie widzę różnicy, może minimalnie lepiej rano, zobaczymy po tygodniu

11 polubień

Dzięki za konkrety @tracking_warszawa. @mariusz1980 możesz wrzucić wersję softu i ustawienia snu? Może kwestia kalibracji pierwszych nocy.

7 polubień

Epix 2, beta 17.02. U mnie BB zyskał sens po włączeniu ciągłego HRV. Bez tego mocno lagował po siłowni i saunie.

7 polubień

ktoś ma Vivosmart 5 i może potwierdzić poprawę BB?

2 polubienia

Potwierdzam zmianę w modelu stresu. Z logów FIT widać, że po patchu rośnie wpływ variability i sleep stages, mniej kar za krótki REM. Po ciężkim tempie BB -25 zamiast -40, a po spacerze regeneracyjnym +10. Kalibracja wymaga stabilnego bedtime i stałej pory posiłku. Warto też wyłączyć pulse ox na noc jeśli nie potrzebny, bo zjada baterię i zaniża HRV.

2 polubienia

Po aktualizacji BB zgadza się z samopoczuciem, ale czujnik stresu dalej przeszacowuje czasem.

7 polubień

Nie wiem, u mnie Vivoactive 5 i BB pokazuje 94 po imprezie. Chyba algorytm jeszcze ślepy na uderzenia cukru i brak snu.

3 polubienia