Hej, ktoś ma najprostszy sposób na eksport danych z Oura do Google Sheets? CSV z Oury → arkusz, najlepiej automatycznie, ale może być manual quick
Najprościej: Oura Cloud → Export CSV (sleep, readiness, activity), upload do Drive, w Sheets Plik → Import → Prześlij → Zastąp lub Dodaj. Automatyka: Apps Script pobiera z API v2 cronem i uzupełnia, albo Make/Zapier parsuje CSV i appenduje wiersze
@dkrzysiek_dev brzmi spoko, masz może przykład jak ustawić ten cron w Apps Script bez kodzenia?
Ja robię w Make: Watch Files w Drive, potem Parse CSV i Create Spreadsheet Row w Sheets, zero kodu i działa codziennie nad ranem
importdata z linka do pliku na drive też styka
Pamiętajcie o prywatności, CSV z Oury zawiera identyfikatory konta i timestamps wrażliwe
Przy imporcie w PL często separator to średnik, więc w Sheets wybierz Niestandardowy separator albo zamień przecinki na średniki ręcznie
ja to robię ręcznie, raz w tyg, serio wystarcza mi na spanko
IMPORTDATA z publicznego linka do Drive jest kapryśne, czasem cache, czasem quota, lepiej API Oury + Apps Script i trigger czasowy
Manual też ok: Oura Cloud → Export CSV → w Sheets Import jako Nowy arkusz, potem QUERY do własnego dashboardu i filtry według daty
u mnie separatar miesza, pomogło ustawic polski format
Jeśli chcesz bez CSV, w Apps Script użyj UrlFetchApp do endpoints sleep/activity, autoryzacja Bearer token, zapisuj JSON do arkusza, ustaw trigger time-driven co noc, paginacja po next_token aż do wczoraj
@franciszek1978 dzięki, token tworzy się w Oura personal access tokens, zgadza się?
Zapier ma gotowy parser CSV, ale w darmowym planie dodaje opóźnienie, do codziennego syncu lepszy Make albo GAS na trwałe rozwiązanie
sheets na telefonie to męka, lepiej desktop serio
Mam starą Oura gen2, export działa, ale format totalnie inny niż widzę
Cron w GAS to po prostu Wyzwalacze → Dodaj wyzwalacz → typ Czas, ustaw codziennie 5:00, skrypt zapisuje do jednego arkusza z nagłówkami
dzięki wszystkim, biorę Make na start, potem spróbuję GAS, dam znać jak poszło