Export CSV z Oury do Sheets – najprostszy workflow

Hej, ktoś ma najprostszy sposób na eksport danych z Oura do Google Sheets? CSV z Oury → arkusz, najlepiej automatycznie, ale może być manual quick

52 polubienia

Najprościej: Oura Cloud → Export CSV (sleep, readiness, activity), upload do Drive, w Sheets Plik → Import → Prześlij → Zastąp lub Dodaj. Automatyka: Apps Script pobiera z API v2 cronem i uzupełnia, albo Make/Zapier parsuje CSV i appenduje wiersze

8 polubień

@dkrzysiek_dev brzmi spoko, masz może przykład jak ustawić ten cron w Apps Script bez kodzenia?

7 polubień

Ja robię w Make: Watch Files w Drive, potem Parse CSV i Create Spreadsheet Row w Sheets, zero kodu i działa codziennie nad ranem

3 polubienia

importdata z linka do pliku na drive też styka

3 polubienia

Pamiętajcie o prywatności, CSV z Oury zawiera identyfikatory konta i timestamps wrażliwe

1 polubienie

Przy imporcie w PL często separator to średnik, więc w Sheets wybierz Niestandardowy separator albo zamień przecinki na średniki ręcznie

11 polubień

ja to robię ręcznie, raz w tyg, serio wystarcza mi na spanko

9 polubień

IMPORTDATA z publicznego linka do Drive jest kapryśne, czasem cache, czasem quota, lepiej API Oury + Apps Script i trigger czasowy

4 polubienia

Manual też ok: Oura Cloud → Export CSV → w Sheets Import jako Nowy arkusz, potem QUERY do własnego dashboardu i filtry według daty

12 polubień

u mnie separatar miesza, pomogło ustawic polski format

10 polubień

Jeśli chcesz bez CSV, w Apps Script użyj UrlFetchApp do endpoints sleep/activity, autoryzacja Bearer token, zapisuj JSON do arkusza, ustaw trigger time-driven co noc, paginacja po next_token aż do wczoraj

8 polubień

@franciszek1978 dzięki, token tworzy się w Oura personal access tokens, zgadza się?

9 polubień

Zapier ma gotowy parser CSV, ale w darmowym planie dodaje opóźnienie, do codziennego syncu lepszy Make albo GAS na trwałe rozwiązanie

15 polubień

sheets na telefonie to męka, lepiej desktop serio

9 polubień

Mam starą Oura gen2, export działa, ale format totalnie inny niż widzę

15 polubień

Cron w GAS to po prostu Wyzwalacze → Dodaj wyzwalacz → typ Czas, ustaw codziennie 5:00, skrypt zapisuje do jednego arkusza z nagłówkami

1 polubienie

dzięki wszystkim, biorę Make na start, potem spróbuję GAS, dam znać jak poszło

8 polubień